22–24 вересня 2021 року відбувся Конгрес Міжнародної ліги конкуренційного права (International League of Competition Law (LIDC) – одна з найбільш важливих подія року серед професіоналів та експертів у галузі антимонопольного права. Від імені Громадської організації «ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ КОНКУРЕНЦІЇ» участь у Конгресі брали Голова Організації Шершун Сергій Миколайович та Заступник Голови Бойчук Микола Георгійович.

На Конгресі обговорювалися актуальні проблеми взаємозв’язку антимонопольного права та інноваційних галузей і сфер діяльності, починаючи від ролі договору про уникнення конкуренції (NCA) у сучасному суспільстві, функції штучного інтелекту у маркетингових діях компаній, доступу до даних та контролю за цим, патентування у виробничо-збутовому ланцюгу. Питання для обговорення та дискусій стосувалися фундаментального перегляду правил конкуренції або способу їх застосування, чи є в цьому необхідність взагалі, чи варто зосередитися на незначних модифікаціях та удосконаленнях конкуренційного права.

Крім того, Конгрес став визначальним для ЦДК, адже на Засіданні Бюро LIDC було прийнято рішення про приєднання ЦДК до LIDC в якості українського осередку. Сергій Шершун та Микола Бойчук зустрілися з Головою LIDC Кармен Вердонск та обговорили спільний план дій на майбутнє в рамках співпраці LIDC та ЦДК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *