Питання екології та конкуренційного права не такі далекі одне від одного, як може здатися на перший погляд. Навіть в усталених правових порядках питання з однієї з цих царин часто вирішуються на шкоду іншій царині.

Здавалося б, в українському антитрасті є багато гарячіших питань, аніж екологія. Проте від того, як саме зараз буде налагоджений процес взаємодії між регулюванням конкуренції в Україні та цілями сталого розвитку, залежить розвиток цілих галузей та здоров’я майбутніх поколінь. Конкуренція несе процвітання – це правда. Але частиною процвітання обов’язково має бути сталий розвиток.

Україна має усі шанси побудувати екологічну економіку: провідне місце в енергетиці у нас займає екологічний атом, є широкі можливості використання біопалива, умови для будівництва об’єктів ВДЕ; усе більше й більше компаній декларують своє прагнення до виконання цілей сталого розвитку.

Сподіваємося, ця стаття стане поштовхом для конструктивного дискурсу та головне – подальших дій для використання можливостей нашої країни.

https://yur-gazeta.com/publications/practice/antimonopolne-konkurentne-pravo/regulyuvannya-konkurenciyi-ta-cili-stalogo-rozvitku-neobhidnist-edinogo-diskursu.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *